Yüzüklerin Efendisi, Amazon Prime için çekiliyor

The Lord of the Rings yani Yüzüklerin Efendisi serisi, yeniden çekilen efsaneler kulübüne katılıyor. İşte Amazon‘un ilk sezon için 465 milyon Dolar harcadığı yapımın detayları

ekran başından kalkmadan izlediği, filme dair bildiğimiz detayları gizliden gizliye yarıştırdığımız, kardeşliğe inancımızın arttığı, zaman zaman kendimizi Frodo’nun yanı başında bulduğumuz, “O yoldan gitme” diye sesimizi duyurmaya çalıştığımız her dönemin efsanesi Yüzüklerin Efendisi’nin dizisi geliyor. İşte Yüzüklerin Efendisi dizisine dair bilmeniz gereken her şey…

Yüzüklerin Efendisi, Amazon Prime için çekiliyor ve yapımcılığını Amazon Studios üstleniyor. Yapım şirketinden yapılan açıklama diziyi şöyle özetliyor: ”Yüzüklerin Efendisi dizisi, Orta Dünya tarihinin İkinci Çağ’ında geçiyor ve dönemin efsanevi kahramanlarını ekrana taşıyor. Yani dizi J.R.R. Tolkien’ın The Hobbit ve The Lord of the Rings kitaplarının binlerce yıl öncesinde geçecek. Büyük güçlerin ortaya çıktığı, krallıkların yükseldiği ve çöktüğü, kahramanların sınavlardan geçtiği, umudun pamuk ipliğine bağlı olduğu ve Tolkien’ın kaleminden çıkan en kötü karakterin tüm dünyaya karanlığı getirmekle tehdit ettiği bir döneme götürecek. Orta Dünya’nın barış içinde olduğu bir dönemde başlayacak dizi, hem tanıdık hem de yeni yüzlerden oluşan bir grup karakterin uzun süredir dönmesinden korkulan bir kötülüğün yeniden yükselmesiyle savaşını konu alacak. Sisli Dağlar’ın karanlık derinliklerinden, elflerin başkenti Lindon’ın ihtişamlı ormanlarına, göz alıcı ada krallığı Numenor’dan haritanın en ücra köşelerine, bu krallıklar ve kahramanlar, Orta Dünya’dan ayrıldıktan çok sonra da anlatılmaya devam edecek…” Dizinin çekimlerinin Yeni Zelanda’da gerçekleştirilmesi ve en az beş sezon sürmesi planlanıyor. The Guardian’a göre çekimlerin önce İskoçya’da yapılması planlanıyor ancak Brexit sebebiyle ülkede süren belirsizlik yapımcıları doğal güzellikleriyle öne çıkan İzlanda’ya seçmeye yöneltiyor.

Seri; Orta Dünya’nın İkinci Çağ zamanında geçiyor ve Numenor uygarlığının yükselişini konu alıyor. Yani dizi; kitaplar ile sinema filmlerinin tam 3000 yıl öncesini anlatmış olacak! İlk sezonun prodüksiyonu için rekor bir bütçe harcanacak! Dizi tarihinin bir diğer büyük prodüksiyonlu yapımı Game Of Thrones sezon başına 100 milyon dolar bütçe ayırırken, Yüzüklerin Efendisi dizisi sezon başına 465 milyon dolarlık rekor bir bütçe ayırıyor. Serinin de dizi tarihin de en pahalı yapımlardan biri haline gelmesi bekleniyor.

Yeni Zelanda Ekonomik Kalkınma ve Turizm Bakanı Stuart Nash, Morning Post’a yaptığı açıklamada, “Size söyleyebileceğim şey, Amazon‘un sadece ilk sezonda 465 milyon Dolar harcayacağı… Bu şimdiye kadar yapılmış en büyük televizyon dizisi olacak” sözleri prodüksiyonun ne kadar büyük bir bütçeyle yapılacağını anlamamıza yardımcı olabilir!

Game of Thrones’da Eddard Stark’ın gençliğini oynadığı rolüyle bilinen Robert Aramayo, Owain Arthur ve Nazanin Boniadi gibi isimler başrolü üstlenirken oyuncu kadrosunda; Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman, Joseph Mawle, Markella Kavenagh, Ema Horvath gibi isimler de bulunuyor.

Henüz detayları netleşmemiş olsa da beş sezon olarak planan dizinin yanında bir yan seri çekileceği konuşulanlar arasında. Pandemi nedeniyle ara verilen dizinin çekimleri Eylül 2020’de tekrar başlatıldı ve 2021’de yayına girmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.