Atelier Marvy’de Sezonun İlk Sergisi

Sanatçı Elvan Alpay’ın “Oyun Bitti/ Hadi Oynayalım II” adlı sergisi 22 Nisan’da Atelier Marvy’de açılıyor

Club Marvy’nin multidisipliner sanat galerisi Atelier Marvy, yaratıcılığı ve hayal gücünü merkeze alarak bilinen galeri mekânı algısını yeniden yorumluyor. Sanat yönetmenliğini Döne Otyam’ın üstlendiği Atelier Marvy, geçtiğimiz beş yılda sezon boyunca gerçekleştirdiği sergilerle çağdaş sanat alanında sayısız değerli sanatçının çalışmalarını sanatseverlerle buluşturdu. Multidisipliner sanat yaklaşımı ile Atelier Marvy’de bugüne kadar resim, fotoğraf, heykel, baskı teknikleri ve video alanında pek çok değerli eser bugüne kadar yüzlerce Club Marvy misafirlerine ilham verdi.

Atelier Marvy, 22 Nisan-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında Elvan Alpay’ın Oyun Bitti Hadi Oynayalım II” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Serginin adını veren Oyun bitti/ Hadi oynayalım ifadesi, seyircilere doğanın renkli, iyileştirici ve rahatlatıcı yanlarını hatırlatan bir vaha sunarken, aynı zamanda içinde bulunduğumuz sosyal ve politik düzene ince bir göndermede bulunuyor. Sonsuz tökezlemelerle ilerleyen bu düzenin artık bir sonunun gelmesi ve o sondan daha insancıl bir başlangıca gidilmesi temennisini ifade ediyor.

Elvan Alpay’ın üslubunun belkemiği olan renkli çiçek ve hayvan desenleri tuval yüzeyinin arka fonunu oluşturuyor. Polyester film üzerine akrilik ile yapılan çiçek ve yaprak motifleri ise sanatçının daha önceki çalışmalarında tuval üzerinde katmanlar halinde bir araya gelirken, bu sefer tuval yüzeyinin dışına baharda coşup açan bitkiler gibi taşıyor. Desenlerin adeta hem gizlenip hem belirdiği tuval yüzeyi, masalsı bir bitki örtüsünde yaşamlarını sürdüren arı kuşu ve kurbağaların oyun alanlarını oluşturuyor.

Club Marvy, sanata verdiği değer ile sezon boyunca Atelier Marvy’de birbirinden değerli sanatçıların eserlerine yer veriyor. Yemyeşil bir doğanın içerisinde, sakin bir lüks anlayışı sunan Club Marvy’de misafirler, sanatın farklı disiplinlerinde üretilmiş eserler ile buluşuyor. Elvan Alpay’ın “Oyun Bitti / Hadi Oynayalım II” sergisi28 Mayıs’a kadar Atelier Marvy’de sanatseverlerle buluşacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.