adidas’tan İstanbul temalı tasarım yarışması

adidas’tan İstanbul temalı tasarım yarışması

Hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen tüm tasarımcı ve sanatçıları davet eden adidas Design Call İstanbul başladı, İstanbul temasının işlendiği yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 30 Mayıs.

adidas ve Mercado, tasarımcıları harekete geçirmek ve yeni tasarımcıların doğuşunu teşvik etmek üzere İstanbul temalı bir tişört tasarım yarışması olan adidas Design Call İstanbul’u hayata geçirdi. İlhamını İstanbul’dan alan tasarımcı ve sanatçıların yarışacağı adidas Design Call İstanbul, tüm tasarım disiplinlerinden çalışmaları kabul ediyor. Bir tasarımcının en fazla üç adet çalışması ile katılabileceği ve 20 Nisan’da başlayan yarışma için son başvuru tarihi 30 Mayıs 2022.

Dereceye girenlerin 10 Haziran Cuma günü sıralama yapılmaksızın açıklanacağı yarışmada kazanan beş tasarım, adidas Türkiye tarafından üretilecek ve dünyada yüksek bir prestije sahip mağazalardan adidas İstiklal’in vitrininde sergilenerek satışa sunulacak. Yarışmayı kazanan beş tasarımcının bir diğer ödülü ise Macbook Air olacak.

Katılımcıların bireysel olarak www.adidasdesigncall.ist adresinden başvurabileceği yarışmaya gönderilen çalışmanın sadece adidas Design Call için üretilmiş olması gerekiyor. Tasarımlar, web sitesinde yer alan şablon tişört üzerine çalışılarak, dijital olarak teslim ediliyor. İllüstrasyon çalışmalarında renk ve teknik kullanımında ise herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

Yarışmaya katılan çalışmalar; İllüstratör Ethem Onur Bilgiç, Moda Tasarımcısı Şebnem Günay, Ressam Sedat Girgin, Mercado Kreatif Direktörü Yağız Genç, adidas Kıdemli Marka Direktörü Onur Demircan, adidas Kıdemli Marka Müdürü Gözde Sabuncu ve adidas Kıdemli Kategori Müdürü Çiğdem Ayhan’dan oluşan adidas Design Call İstanbul jürisi tarafından değerlendirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.