Gap Sürdürülebilir Moda Kolesiyonunu Sunuyor

Gap, bugüne kadarki en sürdürülebilir koleksiyonları sunuyor

Amerikalı perakendeci Gap, yetişkinler, gençler, çocuklar ve babyGap ile ilgili günlük temel unsurları içeren bugüne kadarki en sürdürülebilir kapsül koleksiyonunu piyasaya sürdü.

Gap Sürdürülebilir Moda

 

Markanın daha az su ve daha sürdürülebilir malzemeler kullanmaya yönelik 2016 Gap for Good taahhüdünü temel alan ‘Generation Good’ kapsülü, organik ve geri dönüştürülmüş kumaşlardan yapılmıştır ve daha az atık, daha az su, daha düşük emisyon ve daha iyi malzemeler kullanılarak üretilmiştir. çalışanlarını destekleyen girişimler.

Koleksiyon, Gap‘in vurguladığı gibi, “iyi yapılmış ve sorumlu bir şekilde tedarik edilmiş” ürünlerle değişimi teşvik ederek sürdürülebilirlik yolculuğuna olan bağlılığını sergiliyor. Bunu yapmak için, markayı denenmiş ve onaylanmış favorileri olan kot pantolon ve tişörtleriyle köklerine geri götürmesi gerektiğini belirtiyor.

Gap Sürdürülebilir Moda

Gap basın bülteninde “Kumaşa, ayrıntılara ve kaliteye takıntılıyız” diyor. “Her bir parça, ister dolabınızda ister başka birinin içinde olsun, bir ömür sürer. Sürdürülebilir moda konusunda gurur duyuyoruz. ”

Gap, 2019’dan beri belirli dış giyimde yüzde 100 geri dönüştürülmüş naylonun yanı sıra denimde yüzde 5 geri dönüştürülmüş pamuk, çocuk ve bebek giyiminde yüzde 100 organik pamuk kullanıyor.

Gap, ‘Generation Good’ koleksiyonuna ek olarak, Ellen MacArthur Foundation’ın Gap’in bugüne kadarki en sürdürülebilir denim koleksiyonunu temsil eden Jeans Redesign yarışmasının bir parçası olarak beş özel denim stilini de piyasaya sürdü.

Gap Sürdürülebilir Moda

Yüzde 100 doğal liflerden elde edilen Gap koleksiyonu, daha büyük ‘Generation Good’ kapsülü bilgilendiren dairesel ve sürdürülebilir tasarım hakkında birçok öğrenmeden yararlandıklarını ekleyen Gap ile “yeniden yapılmak üzere yapılmıştır”.

Ellen MacArthur Foundation ile ortaklaşa olan denim stilleri, standart bir yıkamaya göre en az yüzde 20 daha az su kullanan ve aynı zamanda sıfır deşarjlı tehlikeli kimyasal standartlarını karşılayan kimyasallar kullanılarak yapılan Gap’s Washwell programının bir parçası olarak üretildi.

Ayrıca Gap, her bir denim stilinin çıkarılabilir donanımla tasarlandığını ve böylece tamamen yeni bir şeye dönüştürülebileceğini ekliyor.

Gap Sürdürülebilir Moda bebek tulum

Şu anda, Gap denimin yüzde 91’i, yüzde 75’lik orijinal 2021 hedefinden daha iyi olduğunu belirttiği su tasarrufu Washwell programının bir parçası.

Gap’in sürdürülebilirliğe olan en son taahhüdü olan bu koleksiyon, perakende grubu Aralık 2020’de Gap, Old Navy, Banana Republic ve Athleta markalarında 2025 yılına kadar yalnızca yüzde 100 sürdürülebilir kaynaklı pamuk kullanmayı taahhüt etti .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.