Yeni Suzuki S-Cross Türkiye’de

Hibritin turbosu Suzuki Akıllı Hibrit teknolojisiyle yenilenen S-Cross‘u, İstanbul’dan hareketle İğneada’daki Longhosphere Glamping’de son bulan yolculuğumuzda deneyimleme fırsatı bulduk.  Yeni Suzuki S-Cross, Türkiye pazarına iki farklı donanım versiyonu ve tek motor seçeneğiyle giriş yapıyor.

Güçlü ve iddialı yeni yüzüyle, S-CROSS, akıllı hibrit teknolojisine sahip motor sistemi, yakıt verimliliği, yüksek performansı, Allgrip 4×4 çekiş sistemi, en güncel güvenlik donanımları ile yeniden doğdu. Günümüzün modern SUV kullanıcılarının gereksinimlerini tam anlamıyla karşılamak üzere tasarlanan Yeni S-CROSS, kusursuz tasarımıyla ve yüksek işlevselliğiyle dikkat çekiyor. Suzuki’nin boyutları büyüyerek ve güçlenerek yollara çıkan SUV modelinin 4×2 versiyonu 759 bin TL’lik başlangıç fiyatına, AllGrip 4×4 versiyonu ise 819 bin TL başlangıç fiyatına sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Tibet Soysal

Türkiye lansmanında konuşma yapan Doğan Trend Otomobil Markaları Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “Suzuki olarak B SUV segmentinde 4×4 araçlarımızla çok iddialıyız. SUV Ailemizin en yeni üyesi S-CROSS ile birlikte liderliğimizi daha da kuvvetlendireceğiz. Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda hem Vitara’da hem de S-CROSS’ta  4×4 modellerimize olan konsantrasyonumuzu daha da arttırdık. Satış adetlerine baktığımızda neredeyse bütün segmenti Suzuki olarak biz domine ediyoruz. Ayrıca satışını gerçekleştirdiğimiz araçlarımızın %91’i akıllı hibrit teknolojisine sahip modellerden oluşuyor. Her geçen sene hızla büyüyen hibrit pazarında önemli oyunculardan bir tanesi haline gelerek satışlarımızı katlamayı sürdürüyoruz. Güçlenen tasarımı ve yeni teknolojilerinin yanı sıra, 1.4L Boosterjet Akıllı Hibrit teknolojili motoruyla hem performansı hem de tasarrufu bir arada sunan yepyeni S-CROSS modelimiz de bu büyümeye önemli bir katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Tibet Soysal suzuki s-cross

Yeni Suzuki S-Cross Türkiye’de GL Elegance ve GLX Premium donanım seviyeleriyle ülkemizde tercih edilebiliyor. Göze çarpan ilk özellikleri, LED farlar ve LED gündüz sürüş farları, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, anahtarsız giriş ve çalıştırma, çift bölgeli otomatik klima, 7 inç dokunmatik ekranlı multimedya, Apple CarPlay ve Android Auto, yağmur sensörü, ön çarpışma önleme sistemi, direksiyon müdahalesi ve yorgunluk sensörü özellikli şerit takip uyarı sistemi ve ön-arka park sensörleri gibi standart özellikler dikkat çekiyor.

Yeni Suzuki S-Cross 127 beygir güç ve 235 Nm tork üreten 1.4 litre Boosterjet turbo benzinli ünite görev yapıyor. 48V hafif hibrit sistemi de elektrik motoru fonksiyonuna sahip bir 48V ISG yani Entegre Marş Alternatörü, 48V lityum iyon batarya ve 48-12V DC/DC dönüştürücüden oluşuyor. Bu sayede ani hızlanma gibi durumlarda ekstra tork desteğine de kavuşan Yeni Suzuki S-Cross, 0-100 km/s hızlanmasını 9,5 saniyede tamamlıyor. 6 ileri otomatik şanzımanla gelen modelde 4 farklı sürüş modu sunan AllGrip Select 4×4 sürüş sistemi de tercih edilebiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.