Hummel Danimarkalı markalar Newline ve Halo’yu Satın Aldı

Geçtiğimiz yıl Türkiye’ye doğrudan yatırım yapan ve Hummel Türkiye’nin %75’ini satın alarak Türkiye’yi, Ortadoğu ve Balkanlar operasyonlarının merkezi haline getiren Hummel, iddialı büyüme stratejisi doğrultusunda yeni markaları bünyesine katmaya devam ediyor. Londa Fashion Week’de, Astrid Andersen’le iş birliği yaptığı Hummel Hive koleksiyonunu sunan Hummel, şimdi de Danimarka’lı markalar “Newline” ve “Halo”yu satın aldı.

Hummel, Ocak 2020’den itibaren yerleşik iki marka Newline ve HALO da dâhil olmak üzere Performance Group Scandinavia A/S’nin faaliyetlerini satın aldı. hummel güçlü markalar Newline ve HALO’yu satın alarak 2020’ye güçlü bir başlangıç yapıyor. hummel’ın 2023 senesi için olan iddialı büyüme stratejisinin bir parçası olan bu girişim, şirketin 2019 senesinde Çin, ABD, Türkiye ve Hindistan’ın yanı sıra Avrupa’daki en önemli pazarlarda yeni iştirakler kurmasını da içeren diğer girişimlerini tamamlayıcı bir niteliğe sahip olacak.

Hummel 2023 yılında 2 milyar Danimarka kronu Ciro Hedefliyor..

Hummel 2019 senesinde şirket tarihinin en yüksek cirosunu elde etti; Newline ve HALO ile birlikte, süregelen dijitalleşme ve uluslar arası spor pazarında zirveye ulaşma sürecine de devam edilecek. Newline ve HALO, Hummel’ın uluslararası iştiraklerinin ve Aarhus’ta bulunan merkez ofisinin ayrılmaz bir parçası hâline gelecek.

Şirketin Svendborg’da yaşayan eski sahibi Halberg Kapital,Hummel’ın, Newline’ın onurlu geleneklerini devam ettirecek olmasından son derece memnun olduğunu açıkladı.

Halberg Kapital Başkanı PerBuch şunları söylüyor: “Tıpkı sektörün geri kalanı gibi son senelerde biz de pek çok zorlukla karşılaştık. Spor kıyafetleri sektöründen ayrılmayı seçince, çalışıp daha başarılı olduğumuz diğer iş alanlarına odaklanmak esastır. Bayrağı ileri taşıyacak olan şirketin Hummel gibi Danimarkalı, iyi tanınmış ve saygın bir uluslararası şirket olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Newline, Hummel ile birlikte marka ve ürünleri üzerine ekleyeceği iddialı ve güçlü bir sahip kazanmış oldu.

Takım sporu ve antrenmanlarda güçlü.Şimdi sıra koşuda.

Hummel, özellikle hentbol ve futbol olmak üzere takım sporları konusunda daima güçlü bir marka olarak Uluslar arası spor pazarında sarsılmaz bir yere sahip. Yakın geçmişte temel odak noktası “antrenman” bölümü için ekipman tasarımı üzerineydi –aileye katılan iki yeni markayla beraber hummel, şimdi de koşu ekipmanlarının çekici piyasasına girmeye hazır.

hummel’ın CEO’su Allan Vad Nielsen bu konuda şunları anlatıyor:

“Newline ve HALO’yu, koşu ve antrenman alanlarında açık ve net özelliklere,kuvvetli köklere sahip Danimarkalı iki güçlü marka olarak görüyoruz. Bu satın alımla birlikte hummel, gelecekte koşu ve antrenman pazarının gözle görülür uluslararası oyuncusu olma yolunda önemli bir stratejik adım atıyor. Ayrıca, bunun hâlihazırdaki ürün portföyümüzün tamamlayıcısı olacağını da düşünüyoruz. Son birkaç sene içinde markanın çalışmalarına ve gelişimine saygımız sonsuz; Newline ve HALO’yu da çok daha fazla güçlendirip geliştirmek için sabırsızlanıyoruz. Bu satın almayla birlikte hummel ve Newline arasında güçlü bir sinerji göreceğiz ve hem müşterilerimize hem de ortaklarımıza, genişletilmiş ürün portföyümüzle yeni ve benzersiz fırsatlar sunabilmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Performance Group’un 2016 yılında satın aldığı Carite markası, satın alma işlemine dahil değildir.

hummel Hakkında

1923 senesinde kurulan Danimarkalı spor markası hummel, uluslararası spor kıyafetleri sektöründe köklü bir geçmişe sahiptir. Merkezi Aarhus, Danimarka’da bulunan hummel’ın misyonu; yüksek oranda sosyal bilinç ve hummel tasarımlarını korumaya devam ederken kârlı bir iş yürütmeye çabalayan benzersiz Company Karma felsefesine dayanan “SPORLA DÜNYAYI DEĞİŞTİR”dir. Hem yetişkinler hem de çocuklar için yüksek kalitede kıyafetler ve spor ekipmanının yanı sıra moda ve eğlence amaçlı spor kıyafetleri üretip pazarlayan hummel, özel bir şirket olarak Thornico Group’un bir parçasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.