Evde Saç Nasıl Boyanır

Ülkemiz ve tüm dünya korona virüs pandemisiyle başa çıkmanın yollarını ararken, biz de evde kal çağrılarına uyuyoruz. Hal böyle olunca kuaföre gidemiyor ve kişisel bakımlarımızı erteliyoruz.

Saçlarımızın boyası geldi nasıl boyayacağız sorularını sizler için cevapladık. Bu yazımızdan sonra evde rahatça saçlarınızı boyayabilirsiniz 😉

Evde saç boyama işlemine başlamadan önce unutmamanız gereken önemli bir konu var: Alerji Testi. Kullanacağınız saç boyasının size alerji yapıp yapmayacağını görmek için öncelikle test yapmanızı öneririz. Çok az miktarda saç boyası hazırlayıp dirseğin iç kısmına veya kulak arkasına sürüyoruz ve 4-5 saat bekliyoruz. Eğer 48 saat bekletip yıkadıktan sonra cildinizde kızarma, tahriş, kaşıntı gibi rahatsızlıklar meydana gelmediyse saç boyasını kullanabilirsiniz. Ayrıca saç boyasının gözünüzle temas etmemesine de dikkat etmelisiniz. Son olarak; yaralı, çizilmiş, yaranın kabuk bağladığı citlerde de kesinlikle saç boyası kullanılmamalıdır.

Evde saç boyamak için gerekli ekipmanlar:

Krem saç boyası
Krem peroksit
Boya karıştırma kabı
Boya fırçası
Naylon eldiven
Koruyucu örtü naylonu (Siz yine de eski bir kıyafetlerinizi giyin.)
Gazete (Boyanın halılarınızı mahvetmemesi için altınıza serebilirsiniz.)
Naylon bone
Vazelin (Kulak, alın gibi bölgelere sürülen vazelin, cildinize bulaşan boyanın kolay çıkmasını sağlayacaktır.)
Malzemeler bu kadar, malzemeleri aldıysak “Saç nasıl boyanır?” sorusunun yanıtına gelebiliriz. Şimdi en iyi sonuçları almak ve saçlarımızın zarar görmesini engellemek için izlemeniz gereken yöntemlere gelin birlikte bakalım!

Boyama esnasında tüm beyaz saçlardan kurtulmak için krem saç boyasının az bir miktarını boya kabına sıkıyoruz. Daha sonra boya kabına ılık su ilave ederek bir karışım elde ediyoruz. Karışımı saçların dip kısmındaki beyaz saçlara uyguluyoruz ve 15 dk bekliyoruz.

15 dk beklettiğimiz saçları yıkamadan boyanın kalan bölümü karışım olarak hazırlıyor ve bu sefer saçlarımızın tümüne uyguluyoruz. 30 dk bekliyoruz, bekliyoruz, bekliyoruz. Şampuan ve saç kremi ile yıkama işlemini de yaparak saçlarımızda ki beyazlara veda ediyoruz.

 

Yeni saçlarınızı keyifle kullanın 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.