Erkekler için Fit Bir Görünüm Daha Kolay

Sözüm size erkekler!

Kilo kaybı konusunda kadınlara kıyasla çok daha şanslı olduğunuzu biliyor muydunuz ? Gelin bu avantajı dezavantaja çevirmeyelim ne kadar şanslı olduğunuzu bir kez daha hatırlayalım istedim.

Stresle daha kolay baş ediyorsunuz

Açlıkla karışan onlarca duygu var, üzüntü, stres, endişe, mutluluk… Yapılan çalışmalar, duygusal yeme sendromunun kadınlarda erkeklere oranla daha sık görüldüğünü söylüyor. Çünkü erkeklerin stresle baş etmesi kadınlara kıyasla daha başarılıdır. Sosyal olarak bakıldığında, erkeklerin bir durumun üstesinden fiziksel olarak geldiğini, durumu düzelttiğini ve hayatına kaldığı yerden devam ettiğini görürüz. Genel olarak, erkekler sabah birileriyle herhangi bir kavgaya tutuşabilir, öğleden sonra ise onları yemek yerken görebilirsiniz çünkü olanları çoktan aşmışlardır ve yaşanan her ne ise bunu kadınlar kadar kafalarına takmazlar. Bu da erkeklerin zayıflamayı önleyen ve özellikle bel çevresinde yağ birikimine sebep olan stres hormonlarını daha az ürettikleri anlamına geliyor.

Daha çok kasa sahipsiniz

Erkeklerde çok kadınlarda ise az bulunan bir hormon olan testosteron kas dokusu sentezini ve kas dokusunun yeniden yapımını artırarak kas kütlesini artırır. Erkeklerde kadınlara oranla %40 ve %60 oranlarında daha fazla kas vardır. Kaslar vücudun diğer bölgelerinden (organlar, kemikler, yağ depoları) daha fazla yakım sağladığı için erkekler kadınlardan daha hızlı yağ yakar. Kadınlarda bulunan östrojen için ise aynı şeyi söyleyemiyoruz. Bu sebeple erkekler daha kaslı yapıda kadınlar ise daha yağlı yapıdadırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.