Cildinizi Gençleştiren Vitaminlerin Faydaları

Cildinizi gençleştiren vitaminler ve vitaminlerin faydaları;

Vitamin B3 Faydası

B3 vitamini, diğer adıyla niacin veya niacinamide bakım ürünlerinin vazgeçilmezleri arasında. Cilt bariyerini güçlendiren, renk eşitleyip aydınlatan bu yapıtaşı aynı zamanda inflamasyona ve gözeneklere karşı da iyi geliyor.

A Vitamini Faydası

A Vitamini, cilt bakımının mucizevi içeriği retinolün kaynağı. Bu vitamin cildi yenilemek, yaşlanma belirtilerini gidermek ve sağlıklı bir ışıltı için kullanabileceğiz faydalı yapıtaşlarından.

Vitamin B5 Faydası

Pathenol veya pantotenik asit olarak da bilinen B5 vitamini, kuru, hassas ve kaşıntılı cilde iyi geliyor, cildin nem deposunu dolduruyor ve cildi yatıştırıyor.

C Vitamini Faydası

C Vitamininin cilde 360 derece fayda sağladığını söyleyebiliriz. Cildi aydınlatan, lekeleri gideren ve cilt dokusunu eşitleyen bu içerik, serbest radikallere karşı bariyer kuruyor ve kolajen üretimini destekliyor.

Choline Faydası

Vücutta kendiliğinden de ürerilen Choline vitamini, hücre duvarını güçlendirip dayanıklılığını artırıyor, böylece cilt çevresel faktörlere karşı daha sağlam duruyor.

D Vitamini Faydası

Serbest radikalleri nötrleyen D vitamini ciltteki hücre yenilenme hızını artırıyor ve cilt dokusunun onarılmasını sağlıyor. Kendisi aynı zamanda akne karşıtı savaşta oldukça güçlü bir müttefik.

E Vitamini Faydası

Antioksidan bakımından zengin olan E vitamini, cildin iyileşmesini sağlıyor, yara ve akne izlerine iyi geliyor. Bu içerik aynı zamanda kuru ve hasarlı ciltlerin onarılmasına da yardımcı oluyor.

F Vitamini Faydası

F vitamini ya da yağ ve Omega 6 bakımından zengin olan linoleik asit cildin koruyucu bariyerini güçlendiriyor. Seramid üretiminin artmasını da sağayan bu vitamin cildin nemli kalmasına yardımcı oluyor, aynı zamanda atioksidan özelliğiyle ödemi azaltıyor.

Folik Asit Faydası

B vitamininin başka bir alt kolu olan folik asit, sağlıklı ve kaliteli bir cilt görünümü için yardımcı. Güçlü bir antioksidan olan bu madde aynı zamanda kolajen sentezini artırıyor, cilde elastikiyet sağlıyor ve hücre yenilenmesini destekliyor.

K Vitamini Faydası

Daha genç bir cilt için K vitaminine mutlaka şans verin! Bu içerik sadece cildin iskeletini oluşturan kolajen üretimini hızlandırmakla kalmıyor aynı zamanda cilde esneklik veren elastin sentezini de destekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.