Chery’nin Yeni Enerjili Araç Satışları Hızla Artıyor

Chery’nin Yeni Enerjili Araç Satışları Hızla Artıyor!

Yeni Enerjili Araç Satışı

Altı Yıldır Dünyada İlk Sırada!

Çin otomobil endüstrisi, Chery’nin öncülüğüyle düşük karbon gelişimine hız veriyor. Bu doğrultuda yeni enerji araçlarının geliştirilmesi yeni fırsatlara yol açarken, Çin’in yeni enerjili araç üretimi ve satışı, 2021 yılı sonuna kadar toplam 7 milyondan fazla araç satışı ile üst üste altı yıldır dünyada ilk sırada yer alıyor.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Chery, düşük emisyonlu araçlar üretme vizyonuyla tüm sektöre yön vermeye devam ediyor. Çin Binek Araç Federasyonu tarafından yayınlanan en son verilere göre Chery Automobile’ın Ekim ayı yeni enerjili araç satışı geçen yılın aynı dönemine kıyasla %118,3 artışla 19.354 adet olarak gerçekleşti ve Ocak-Ekim döneminde toplam satışlar 207.893 adede ulaştı. Chery EQ1, Çin’de 300.000 adedin üzerinde satış rakamına ulaşarak en çok tercih edilen tamamen elektrikli otomobil oldu.

Chery, Çin’in önde gelen otomobil markası olarak 1999 yılında yeni enerjili araçlara yönelik bağımsız araştırma ve geliştirmelere başladı. 20 yılı aşkın geliştirme sürecinin ardından Chery, yeni enerjili binek araç araştırma, geliştirme ve entegrasyon platformu, dört yeni enerji araç platformu, beş genel alt sistem, yedi temel teknoloji ile birlikte endüstride önemli bir avantaj elde etti. Çin otomotiv endüstrisinde yeni enerjili araç entegrasyonu, PHEV sistem tasarımı, hafif yapı teknolojisi, menzil genişletme ve hidrojen yakıt teknolojisi açısından lider bir rol oynuyor.

EV araç teknolojisine tamamen hâkim

Yıllar içinde, benzersiz “V-şekilli” geliştirme süreci ve araç ürün geliştirme sistemi sayesinde Chery, batarya, motor ve elektrik kontrol sistemi teknolojilerinde önemli kazanımlar sağlarken, bilgi-birikimi de elde etti. Chery, ECU motor kontrol ünitesi, HCU hibrit kontrol ünitesi ve MCU motor kontrol ünitesi geliştirme noktasına geldi. Chery, elektrikli araçların güç sistemlerine ait temel parçaların ve bileşenlerinin geliştirilmesinde IGBT, SiC IC, MCU, motorlar ve katı hal pilleri kullandı.

Yeni amiral gemisinde son nesil hibrit teknolojisi

Şubat 2022’de Chery’nin ilk nesil özel hibrit şanzımanı 3DHT125, TIGGO 8 Pro e+ ile kullanıma sunuldu. TIGGO 8 PRO e+ modelinde görev yapan şarj edilebilir hibrit sistem; 1.5T turbo benzinli ve 3 elektromotorun birlikteliğinden oluşuyor ve 510 Nm ile Çinli markalar arasında en yüksek tork değerini kullanıma sunuyor. Söz konusu sistem sayesinde TIGGO 8 PRO e+ üstün bir performans ortaya koyuyor. Araç, çift sürüş modu ile 0-100 km/s hızlanmasını sadece 8,2 saniyede tamamlayarak üstün performans sunuyor. Sunmuş olduğu bu üstün performansa karşın ortalama 1,55 lt/100 km ve elektrikli sistem olmadan (power loss) 6,5 lt/100 km yakıt tüketimi değeriyle son derece çevre dostu bir yapı sergiliyor.

Chery’nin yeni PHEV modeli TIGGO 8 PRO e+, kısa bir süre sonra Chery’nin küresel amiral gemisi olarak Brezilya, Orta Doğu ve Avrupa pazarlarında resmi olarak satışa sunulacak.

Bununla birlikte Chery, 2019 Dünya Üretim Kongresi’nde 3 dakikada hidrojen dolumu yapabilen ve 700 kilometrenin üzerinde menzile ulaşabilen 30 kW yakıt hücrelerine sahip üçüncü nesil hidrojen yakıt hücreli aracını sergilemişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.