Asics Earth Day Pack koleksiyonu

Asics, yeni ayakkabılar oluşturmak için 25.000 tişörte eşdeğer beş ton geri dönüştürülmüş tekstil atığı kullanan bugüne kadar ki en sürdürülebilir ayakkabı koleksiyonunu piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Asics Earth Day Pack koleksiyonu, tekstil atıklarının çöplüklerden uzak tutulmasını sağlayan döngüsel bir üretim yaklaşımı kullanılarak oluşturuldu ve koşu ayakkabısı, kort ayakkabısı gibi spor ayakkabı serileri ve çeşitli giysiler kullanıldı.

Asics, geri dönüştürülen malzemeye ek olarak, boyama işlemi sırasında CO2 emisyonlarını yüzde 45 azaltırken su kullanımını yüzde 33 azaltan çözelti boyama adı verilen kaynak tasarrufu sağlayan bir teknoloji kullandığını belirtti. “CO2 emisyonlarını azaltmaya ve küresel ısınmayı 1,5 ℃ altında tutmaya yardımcı olan döngüsel bir ekonomi oluşturmada üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Asics başkanı ve COO’su Yasuhito Hirota, yaptığı açıklamada, dünyadaki tekstil atığının yalnızca yüzde 1’inin geri dönüştürüldüğü ve giysilerin yüzde 70’inden fazlasının çöp veya atık yakma tesislerinde kaldığı söyleniyor ”dedi. “Tüm ürün kategorilerimizde üretim sürecini yenilemeye devam ederek, döngüsel bir ekonomi oluşturmaya ve iklim değişikliğinin etkisini hafifletmeye yardımcı olabiliriz.”

Asics, koleksiyonda yer alan tüm ayakkabıların daha iyi bir gelecek için tohum ekme ve gezegeni koruma taahhüdünü simgeleyen bir ayçiçeği ikonu ve tohum grafikleri içerdiğini belirtti. Amblemin ortasındaki iki ok, markanın döngüsel bir ekonomi oluşturmaya yardımcı olma isteğini temsil ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.