Alexander McQueen Galler Projesi

Alexander McQueen Galler Projesi

Alexander McQueen, Sonbahar Kış 2020 koleksiyonunu tasarlarken zengin doğası ve zanaatkarlığı, şiiri ve edebiyatıyla kreatif direktör Sarah Burton‘a ilham veren Güney Galler’de, 2020 yazında bir grup gençle bir araya gelerek yaratıcı bir eğitim projesi başlattı. Charlotte James ve Galler’de yaşayan Fransız belgesel fotoğrafçısı Clementine Schneidermann, geçtiğimiz yıl nakış, stüdyo ve eğitim ekiplerini Blaenau Gwent’e gönderen Alexander McQueen stüdyosuyla iş birliği yaparak, gençleri kendi vizyonlarını keşfetmeye teşvik eden bir dizi moda, fotoğraf ve nakış atölyesi hazırladı.

Alexander McQueen Galler Projesi

Charlotte, Clementine ve McQueen ekibinin birlikte oluşturduğu, Blaina Toplum Merkezi Gençlik Danışmanı Michelle Hurter tarafından koordine edilen Alexander McQueenn Projesi Haziran 2020’de başladı. Proje kapsamında gençlere uygulamalı deneyimler sunmak için moda, ısmarlama dikim  ve fotoğraf atölyeleri oluşturuldu. Aylar süren pandemi kısıtlamaları boyunca Alexander McQueen ekibi, 12 ila 17 yaşındaki gençlerle güvenli oturumlarla ya da  sosyal izolasyonun seyahati engellediği dönemlerde ise Zoom aracılığıyla bir araya geldi.

Alexander McQueen Galler Projesi

Alexander McQueen atölyesi tarafından yürütülen projede gençlerin, eskizler, araştırmalar, yazılar, nakışlar, fotoğraflar ve provalar aracılığıyla ortaya koyduğu çalışmalar, Clementine ve Charlotte’un Brynmawr, Abertillery Park, Blaina, Keeper’s Pond Blaenavon ve Ogmore-by-Sea gibi Galler‘in farklı yerlerinde gerçekleştirdiği dış mekan çekimleriyle zirveye ulaştı. Alexander McQueen tarafından bir yıl sonra yayınlanan ve tüm projenin detaylı olarak anlatıldığı kitap ise; gençlerin yaratıcı enerjisine, ailelerin desteğine, gençlik danışmanlarına ve Charlotte ile Clémentine’in modaya yeni bir bakış açısı kazandırma ve kendi topluluklarına yaratıcı sanatları taşıma vizyonuna bir övgü niteliği taşıyor.

Alexander McQueen Galler Projesi

Alexander McQueen Galler Projesi, Sarah Burton’ın Alexander McQueen‘de moda eğitimine dönük süregelen kararlılığını daha da geniş alanlara yayıyor. Alexander McQueen, 2019’dan bu yana koleksiyonlardan kalan materyalleri, erişime açık enstalasyonlar ve çalışma programları ile Birleşik Krallık’taki okul çağındakilerden kolej ve üniversite öğrencilerine kadar uzanan öğrenci koleksiyonları için bağışlıyor.

Alexander McQueen Galler Projesi

Sarah Burton proje ile ilgili değerlendirmesinde,”Galler’deki gençlerle gerçekleştirdiğimiz uygulamalı projeden hepimiz ilham aldık. Toplumsal değerler ve gençlere yaratıcı fırsatlar sunma düşüncesi, Alexander McQueen‘de inandığımız değerlerin merkezinde yer alıyor. Geçen yıl hep birlikte öğrendiklerimiz, yaratıcı fikirlere eşit erişim hakkı verildiğinde ne gibi dönüştürücü şeylerin olabileceğinin bir kanıtıdır’’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.