2022 Sonbahar Haute Couture koleksiyonları

2022 Paris haute couture;

Armani Prive Koleksiyonu

Armani Prive

İki yıldan süren bir aradan sonra ilk moda şovunu sergileyen Armani, adını ve şirketini küresel bir imparatorluğa dönüştüren kodlara bağlı kaldı. Siyah kadifenin tanıdık unsurları, Chinoisserie, eski Hollywood’a gönderme yapan boncuklu elbiseler ve dökümlü ipek bolca mevcuttu. Elbette şeytan ayrıntıda gizlidir 🙂 Bir tuniğin etek ucu ve yaka boyunca elle boncuklarla işlenmesi ya da hacimsel aşırılıklara ihtiyaç duymadan hafifçe kabartılmış pembe bir elbise üzerindeki fırfırın yumuşak kıvrımı etkileyiciydi. 

Dior

dior

Sonbaharda Maria Grazia Chiuri, bir yerleştirme yaratan ve gösterinin teması olan Hayat Ağacı için sahneyi hazırlayan Ukraynalı sanatçı Olesia Trofymenko ile çalıştı. Gelenek ve döngüselliğe olan eğim, tuhaf ve folklorik bir haute couture koleksiyonu yarattı. Uzun bir silüeti ve geleneksel ihtişamı keskin bir çekiciliğe tercih ederken, öne çıkan şey dantel, patchwork, nakış ve aplike sanat eseriydi.

Viktor & Rolf

Viktor & Rolf

Geçen sezonun omuzlarının bir iskele gibi yükselerek modellerin kafalarının küçük görünmesini sağlayan korseleri hatırlıyor musunuz? Bu sezon omuzlar havada uçuşuyor gibi görünüyordu, yüksek yakalar modelleri boyundan yukarısını açıkça sarıyordu. Hollandalı tasarımcılar Viktor ve Rolf , sanatta olduğu kadar inşaatta da usta olduklarını kanıtladılar. Gösterinin ikinci yarısında, tasarımcıların bir modeli soyunmak ve yeniden giydirmek için podyuma çıkmasıyla birlikte ruh hali de değişti. Burada Viktor & Rolf, omuzları yükselten ceketi ve gizli yapıyı dikkatlice çıkardı ve platform ayakkabılarını bir stiletto ile değiştirdi. 

Schiaparelli

Üzüm salkımı gibi dökümlü avize küpeler, göğüsleri açığa çıkaran büstiyerler, büyük boy şapkalar ve hasırdan çantalar, çiçek açmış kadife bir palto elbise – bu ancak Daniel Roseberry’nin Schiaparelli’deki işi olabilirdi. Sürrealizm ve mizahla dolu olan marka, Roseberry’de tutkulu bir akraba buldu ve Maison’un müşterilerine aynı özellikleri daha muhafazakar standartları teyit etmeye gerek kalmadan paylaşıyor ve getiriyor. Korse Roseberry’nin tasarımlarında her zaman mevcut olabilir, ancak Yves Klein mavisi dökümlü pantolonlu derin bir v-korse veya belde tokalarla bir arada tutulan kadife bir elbise gibi tamamen giyilebilir birçok güzel parça vardı. çok zarif bir şekilde basit çubuk, titiz omuz ve altın halkalı cepler.

Balenciaga

Demna, 21. yüzyılın modacı olarak kendini sağlamlaştırdı ve eski paralı moda modasının havasız dünyasına modern bir dokunuş getirdi. Maksimum etkiyi seçen – Nicole Kidman, Kim Kardashian ve Naomi Campbell gösteride yürüdü – tüplü dalıştan ilham alan, siyah Japon neopren eldivenler ve pompalar ve bir yüz siperi ile tamamlanmış bir takım elbise ile açıldı. Diğer kumaşlar arasında kristal ağ işlemeli bir elbise, kauçuk yüksek topuklu uzay pompaları, gümüş tüvit, sahte tüyler ve işlemeli kaşmir vardı. Alaia’daki Pieter Mulier gibi, Demna da kotları podyuma çıkarmaktan, yeni silüetler yaratmak için kotları ileri taşımaktan çekinmiyor. Muhtemelen haftanın en iyi dizisi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.