2021 Sonbahar Kış modası

2021 Sonbahar Kış modası; Isabel Marant’tan Marc Jacobs’a flanel yani oduncu gömlek karşımıza çıkıyor.

Her yerde karşımıza çıkan ünisex bir tarz olan oduncu gömlek modelleri, kontrast dikiş, göğüs cepleri, geleneksel olarak kanatlı veya düğmeli ve hatta bir gömlek ceket yapmak için yan cepler gibi detaylar, bu çok yönlü ürünün çok yönlülük yönlerini vurguluyor.

Aşınmış, büyük boy flanel gömlekler triko üzerinde çok iyi çalışır veya bir t-shirt ve klasik kotla rahat bir şekilde kombinlenebilir.

Geleneksel olarak oduncu gömleği olarak bilinen flanel çok işlevlidir, sıcaklık, rahatlık ve yüksek dozda moda havası sunar.

Moda ve Moda Tasarımcıları Sözlüğü’ne göre, flanel kumaş başlangıçta karde yünden veya kamgarn iplikten yapılmıştır. Taraklama, yün liflerini birbirine az çok paralel olacak şekilde parçalayan bir işlemdir. Günümüzün modern flanelleri genellikle pamuk, yün veya sentetik elyaftan yapılır. Flannel, çiftçilerin kendilerini hava koşullarından korumak için pazen gömlekleri giydiği 17. yüzyıl Modasında Galler’ine kadar izlenebilir. Bu gelenek, pazen yaygınlığı arttıkça diğer mavi yakalı işçiler için de devam edecekti. “Flanel” kelimesi büyük olasılıkla “yünlü eşya” anlamına gelen Galce gwlanen kelimesinden gelmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.