Yeme İçme Sektörüne Can Katalım

Herkese Merhaba,

Yeme içme sektörü Covid19 ile ciddi yaralar aldı. Hatta İzmir’deki deprem ile birlikte çıkmaza giren işletmeler oldu. Yaraları bir nebze de olsa sarabilmek adına ‘normalleşme sürecinde’ saat kısıtlaması ile yeniden açılabilen mekanlara sosyal medya kanalı ile seslendik. Ücretsiz olarak instagram sayfamızda yer vereceğimizi ve sponsorlu reklam ile de destekleyeceğimizi açıkladık. Gelen mesajlar bizler için çok kıymetliydi. İşine sahip çıkan, Türkiye’nin dört bir yanından bize ulaşan işletmelere teşekkür ediyoruz. Tüm bu yaşananlara rağmen yıkılmadıkları için, ayakta kalmak için de sosyal medyayı yakından takip etmek gerektiğinin bilincinde oldukları için tebrik ediyoruz.

Bize güzel dileklerini sunarak görsellerini ve instagram adreslerini paylaşan işletmeler genellikle Antep, Adana ve Mersin yoğunlukluydu. (Boşuna en iyi mutfaklar seçilmiyor o bölgeler) 🙂 Görselleri tasarımlarımıza uygun ölçülerde olan, instagram adresleri yeterli verilmiş olan işletmeler için renkli bir post hazırladık.
Biz onlar için çalışırken çok zorlandık çünkü döner, hamburger, kebap lezzetlerine karşı koyamadık. Onlar kadar lezzetli miydi bilmiyoruz ama sürekli acıktığımız için yakın çevremizdeki restoranlardan yemek siparişi vererek çalıştık 🙂

Yeme İçme Sektörüne Can Katalım

En kısa sürede gerçek lezzetlerini deneyimlemek, sizlere daha detaylı sunabilmek ve sizi de acıktırabilmek adına şehir şehir gezmeyi planlıyoruz. Çünkü maalesef şöyle bir gerçek varmış ki; etin lezzeti ‘hayvanın beslendiği yöre’ ile ilişkiliymiş.

Bu lezzeti İstanbul’da sağlamak için üretim tesisleri kuran ya da memleketinden getirten işletmeleri de unutmamak gerek. Onlar bizim canımız, mesela Nuri Usta’nın Beyoğlu’nda Eski Babel Ocakbaşı‘nda pişirdiği etlerin yöresi ve terbiyesi birleşince ortaya çıkan şöleni tarif etmemiz imkansız. İstanbul Dudullu’daki Ağababa Döner (instagramdaki videoları izleyin, ilk uçağa atlayıp gelirsiniz) ya da aynı şekilde Antalya’daki Sıralı Kebap‘ın unutamadığım lezzetleri için ‘aman Allah’ım’ diyoruz.

Kebaptan kısaca bahsettik. Balık mevzusu ise çok derin. Balığın ne kadar tazesini temin ederseniz edin, onu pişirmeyi bilmiyorsanız sınıfta kalırsınız. Tabi balık ve ot mezeleri de çan eğrisine etki eden derslerimizden 🙂
Size Yeşilköy Yüksel Balık’ın tazecik balıklarını, Küçükyalı Calipso‘nun mezelerini, Ikaria Balık‘ın ara sıcaklarını tavsiye etsem ne dersiniz? Sanmayın ki hepsi tek kalemde iddialı. Bu bahsettiğim balık restoranları İstanbul’un seçkin konuklarına hizmet veren şık, lezzetli ve hijyende öne çıkan işletmeler. Emin olun hepsini detaylı olarak yazmazsam ve gidip de lezzetlerini tatmazsanız anlayamazsınız.

Ben İstanbul’un lezzetlerini size anlata anlata bitiremem ama bu yazının kahramanları ‘işletmesine sahip çıkan’ işletmeciler. Sosyal medyanın gücünü bilen, kavrayan ve kullanan işletmecilere destek olmak adına Türkiye genelinde hizmet veren mekanların instagram adreslerini @simreiletisim hesabımızda paylaştık. Siz de takipte kalın 🙂

@simreiletisim

Sitare Atabay

sitareatabay@gmail.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.