Tutkusunun Peşinde Koşan Seda Kaçan

İnsanların hangi yaşta ya da cinsiyette olursa olsun tutkularının peşinden gitmeleri gerektiğini, bu şekilde dünyada fark yaratabileceklerini düşünen genç sporcu, bu yolda  bir ilham kaynağı olmak istiyor.

‘Türkiye’de genç kadınların çoğunluğu hayallerinin önünde engeller olduğunu düşünüyor. Ve bu yüzden boşa kürek çekmek istemiyor. Fakat bu engelleri yıkmak bizim elimizde. Motor sporlarına başlama fırsatı bulduğumda yaşım 27’ydi. Herkes, erkek egemen olan bu spora bu yaşta neden başlamamam gerektiğini anlattı. Ben de onlara kupalarımla cevap verdim.’ diyen Seda Kaçan aynı cesareti herkesin gösterebileceğine inanıyor.

Motor sporları tutkusunu 2019 yılından bu yana aldığı eğitimler ile geliştiren ve 2021 sezonunda takip ettiği Türkiye Karting Şampiyonası Senior Kategori’de aldığı 10 startta, kadınlarda elde ettiği, 2 tanesi birincilik olmak üzere 7 podyum derecesi ile dikkat çeken Seda Kaçan, şampiyonayı ilk senesinde Türkiye üçüncüsü olarak tamamlamayı başardı.

2022 sezonu için hedefi Italya’nın rekabetçi serisi Coppa Italia Turismo’da start alarak ülkemizi yurt dışında temsil eden İLK KADIN PİLOT olmak. 1993 doğumlu ve aslen Endüstri Mühendisi olan  Seda, Pepsico’da yönetici olarak çalışıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.