Team Peugeot Totalenergies Le Mans Pilotlarını Tanıttı

Team Peugeot Totalenergies, Le Mans Pilotlarını Tanıttı

Benzersiz tasarım felsefesiyle yarış pistlerine yeni bir anlayış getiren yeni PEUGEOT 9X8 Hypercar Le Mans 24 Saat’te motor sporları tutkunları için ilk kez sergilenmesiyle dikkat çekmişti. Bununla birlikte TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES, 10 Temmuz’da ilk kez Monza’da pistlere çıkarken hangi pilotların hangi otomobili kullanacağını da resmen açıkladı.

Arka kanada yer vermeyen tasarımıyla dikkat çeken yenilikçi PEUGEOT 9X8 Hypercar, Le Mans 24 Saat‘te motor sporları tutkunları için ilk kez sergilenerek ilgi odağı haline gelmişti. TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES bu etkinliğin hemen ardından, 10 Temmuz’da Monza’da ilk gövde gösterisine çıkarken hangi pilotların hangi otomobili kullanacağını da açıklayarak yine dikkatleri üstüne çekti.

Team Peugeot Totalenergies, Le Mans

İlk yarış İtalya’nın “Hız Tapınağı”nda

PEUGEOT 9X8 Hypercar, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası‘na ilk kez 2022 serisinin 4’üncü ayağı olan Monza 6 Saatte (10 Temmuz) katılacak. İtalya’daki gövde gösterisine; Paul Di Resta, Mikkel Jensen, Jean-Eric Vergne #93 kapı numaralı araçla katılırken, James Rossiter, Gustavo Menezes ve Loic Duval ise #94 kapı numaralı PEUGEOT 9X8 Hypercar ile katılacak.

PEUGEOT SPORT WEC Programı Teknik Direktörü Olivier Jansonnie konuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmede, “Çok sayıda test seansı, ortaya çıkan verilerin incelenmesi, sürüş tarzları ve sürücüler arası ilişkilerin analizinin ardından 9X8’in Monza’daki ilk yarışı için iki ekibimizi belirledik. Aracın tasarım ve geliştirme süreci boyunca, tüm pilotlarımızın sağladığı deneyim, teknik veriler ve ekip ruhu kesinlikle çok önemliydi” dedi.

PEUGEOT SPORT ile ilgili en güncel gelişmelere http://www.peugeot-sport.com web sitesinden ulaşabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.