Pirelli Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği Fonunu Destekliyor

Şirket, fona katılmasından bu yana 800.000 Dolar bağışta bulundu

Pirelli Cyber Lastik, Seal Inside ve Run Flat teknolojileriyle güvenliği artırıyor

Pirelli, dünya çapında yol güvenliğini destekleme taahhüdüyle Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği Fonu’nun (UNRSF) yanında yer almaya devam ediyor. 2018’den beri fonun üyesi ve destekçisi olan ve kendi segmentinin ilk katılımcısı konumunda bulunan Pirelli, UNRSF’nin New York’ta düzenlediği Fon Taahhüdü Etkinliği sırasında taahhüdünü bir kez daha teyit etti. Pirelli, küresel ölçekteki yol güvenliği girişimlerini desteklemek amacıyla bugüne dek UNRSF’ye 800.000 Dolar bağışta bulundu.

pirelli

Pirelli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Marco Tronchetti Provera, şu açıklamayı yaptı: “Kuruluşundan bu yana UNRSF’nin destekçisi ve bağışçısı olan Pirelli, fona otomotiv sektöründen katılan ilk şirketler arasında yer alıyor. Teknolojik inovasyonlarla lastiklerimizin güvenliğini sürekli iyileştirmeye odaklanıyoruz. Fonun bir üyesi olmamız da altyapıdan şehir planlamasına ve korumaya kadar pek çok alandaki küresel girişimlere destek verebilmemizi sağlıyor. Bu nedenle UNRSF ile ilişkimizi çok doğal bir uyum olarak görüyor ve desteklemeye devam ediyoruz.”

Pirelli Sürdürülebilirlik ve Geleceğin Mobilitesi Yöneticisi ve UNRSF Danışma Kurulu Üyesi Filippo Bettini de bu konuda, “Bağışçıların desteği ve UNRSF’nin liderliği sayesinde önemli sonuçlar elde edebilir, trafik kazalarına bağlı ölüm ve yaralanma sayılarını içinde bulunduğumuz on yılın sonuna kadar yarıya indirmeye yönelik BM Sürdürülebilir Kalkınma Amacına somut katkılarda bulunabiliriz.” diye konuştu.

UNRSF’nin vizyonu, “Yolların her yerde her kullanıcı için güvenli olduğu bir dünya inşa etmek” olarak tanımlanıyor. Lastikleriyle dünya yollarında olan Pirelli gibi bir şirket de lastiklerin daha güvenli hale getirilmesinde önemli rol oynuyor. Güvenlik de bu doğrultuda şirketin sürdürülebilir gelişmesinin temel unsurlarından birini oluşturuyor.

Şirketin bu yöndeki çabalarının bir örneği olan Cyber Lastik, ürün performansını ve her şeyden önemlisi sürüş güvenliğini artırmak için bilgileri gerçek zamanlı olarak iletebiliyor. Seal Inside ve Run Flat özellikli lastikler sayesinde sağlanan bu güvenlik, delinmeleri ve göreceli riskleri de kapsıyor. Öyle ki, bu teknoloji lastik patlasa bile yola devam edilebilmesini ve araç hakimiyetinin korunmasını sağlıyor.

Pirelli ayrıca sürüş güvenliği ve düşük çevresel etkiyle bağlantılı olarak, daha iyi performans elde etmek amacıyla, geliştirme süreci boyunca malzeme inovasyonlarından yararlandığı ve sanallaştırma enstrümanlarını uyguladığı “çevre için güvenli tasarım” yaklaşımını benimsiyor. Bu yaklaşım, 2025 itibarıyla yeni ürünlerin %90’dan fazlasının ıslak zeminde frenleme için A veya B sınıfında ve aynı zamanda %70’inin dönme direnci açısından A ve B sınıfında olması yönündeki Pirelli’nin çabalarını destekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.