Metal Yakalılar ile Nasıl Bir Gelecek?

2020 Yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle yeni hayat şartlarına alışmaya çalışıyoruz. 21. yüzyılın değişen değer ve kavramlarıyla uyum içinde olmaya çalışırken, Kovit 19 salgını tüm dünyanın eve kapanmasına ve işlerini evden yürütmesine neden oldu. Bu süre içerisinde daha çok dijitalleşmek zorunda kaldık. Bu nedenle 2030 yılına kadar en ihtiyaç duyulan beceriler bilişim teknolojileri ve programlama gibi dijital beceriler olacağı yönünde. Bu durum mavi ve beyaz yakalılara karşı, metal yakalılar sınıfını oluştuyor.

Metal yakalılar olarak adlandırdığımız bu yeni çalışan sınıfı, sadece mavi yakalı kesimin işlerini değil beyaz yakalılara uygun olan işlerini de alarak dijitalleşmeye dayalı işlerin büyük bir çoğunluğunda kullanılmaya başlayacak.

Pandemi sürecinde dönüşen sektörlerden özellikle e-ticaret sektörü büyük bir büyümeyle ve online satış uygulamaları, telekonferans ve uzaktan eğitim uygulamaları çok talep gördü. Pandemi ile hayatımıza giren dijitalleşen iş hayatımız yeni iş modellerini kapı açtı.

Metal yakalı olarak adlandırdığımız geleceğin yeni çalışanları, insansız hava araçları drone operatörleri yükselişte olan bir meslek grubu olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.