Kilo vermenin önündeki beş engel

Kilo vermenin önündeki beş engel

Sağlıklı kilo vermek için yola gerçekçi hedeflerle çıkmak gerektiğini söyleyen MACFit 42 Maslak Eğitmeni Onur İlhan, “Kilo vermeyi zorlaştıran sebeplerin başında aldığımız kaloriye dikkat etmemek geliyor. Antrenman sırasında kardiyo yapmazsak yağ yakmak da zorlaşıyor” dedi.

Sağlıklı beslenip düzenli spor yapıyoruz ancak kilo vermekte zorlanıyoruz. Antrenmanları aksatmasak, yediklerimize dikkat etsek de tartıya çıktığımızda sonucun değişmediğini görebiliyoruz. Peki, neyi eksik ve yanlış yapıyoruz? Kilo vermenin önünde aşılması güç engeller var mı? MACFit 42 Maslak Eğitmeni Onur İlhan, önerilerini şöyle sıraladı:

Hedeflerin gerçekçi olsun: Birçoğumuz kendimize ulaşması epey güç hedefler koyabiliyoruz. Kilo vermek efor, emek ve zaman isteyen bir süreç. Her birey için bu süreç ve etkenler değişkenlik gösterebiliyor. Sağlık koşulları, yaş, kilo gibi değişkenler her bireyin sürecinin kendine özgü olmasını sağlıyor.

Aldığın kaloriye dikkat et: Sağlıklı beslenmek kalori takibi yapmamamız gerektiği anlamına gelmiyor. Vücudun ihtiyacından fazla kalori alındığı takdirde kilo vermek mümkün olmaz. Tam tersine kilo bile alabiliriz. Yediklerimizi yazarak kalori takibini kolaylaştırabiliriz. Her öğünü, porsiyon boyunu, mümkünse gramlarını bile yazarak kontrolü elimizde tutabiliriz.

Kardiyo yapmayı unutma: Kardiyo egzersizleri nabzı yükseltir ve vücudumuz ancak kalp atışlarımız hızlandığında yağ yakmaya başlar. Koşu, yüzme ve cycle gibi kardiyovasküler egzersizleri antrenman programına eklemek gerekiyor. Kardiyoyu ağırlık antrenmanlarıyla da desteklemeliyiz. Bu sayede yağ yakmaya yardımcı olurken aynı zamanda ısınma yapmış da oluruz.

Yeteri kadar su iç: Su içmenin ne kadar önemli olduğunu göz ardı edebiliyoruz. Su içmek dehidre olmayı engellemenin yanı sıra metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Güne su içerek başlayıp, her öğünden 15 dakika önce su içmek gerekiyor. Gün içinde de belli aralıklarla 1-2 bardak su tüketmeliyiz.

Latte yerine filtre kahve: Sıvı olarak aldığımız kalorilere dikkat etmemiz gerekiyor. Mesela latte yerine sade bir filtre kahve içmek hem enerji verir hem de aldığımız kaloriyi azaltır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.