Bebek Bezi Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

İdeal Bebek Bezi Nasıl Olmalı?

Bebek bakımı söz konusu olduğu zaman bezin önemi oldukça fazladır. Bebek bezi, özellikle bebeğin tuvalet ihtiyacını karşılayabilmesine destek olmasıyla faydalı bir üründür. Fakat bebekler için bez seçileceği zaman birçok farklı ayrıntıya dikkat edilmelidir. Bu noktada dikkate almanız gereken detayları öğrenerek seçiminizi daha doğru şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Ürün Kalitesi ve Markalar

Bebek bezi seçileceği zaman ilk olarak ürünün kalitesine ve markasına dikkat etmelisiniz. Bilindik markalar uzun yıllardır bu alanda deneyime sahip olduğundan dolayı kullanıcılara özel ürünler sunarlar. Markalı bebek bezlerini almanız önemlidir. Birkaç farklı markayı belirlediyseniz markalar arasında karar verebilmek için çeşitli özellikleri göz önünde bulundurmalısınız.

Emicilik

Emicilik en önemli detaylar arasında yer alır. Bebek bezini seçeceğiniz zaman sızıntı yapmayan ürünleri bulmalısınız. Böylelikle bebekler uzun süre kirli bez ile kalsa bile cildine zarar gelmez. Bez sıvıyı çektikten sonra içerisine hapseder. Bebeğin teni bu sayede kuru kalabilir.

Yumuşaklık

Bebeğiniz için kaliteli ürünler arıyorsanız ürünlerin yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Bebek bezleri giyim ürünlerinden önce kullanıldığı için yumuşaklık bezler söz konusu olduğunda büyük bir öneme sahiptir. Yumuşak dokulu olan bebek bezi çeşitleri daha yüksek miktardaki sıvıyı çekebilirler. Bebek bezi yumuşak yapıda değilse asla tercih edilmemelidir.

Esneklik

Bebeklerin cildinin hava alması gerekir. Hava almayan cilt üzerinde pişik gibi ciddi sorunlar meydana gelebilir. Pişikler bebeklerde büyük bir huzursuzluğa yol açabilir. Uyku problemleri ve sürekli ağlama gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Bebek bezlerinin ideal olabilmesi açısından nefes alabilen yapıda olması önemlidir. Bebeğin bedenine uygun olan bebek bezlerini seçmeniz önemlidir. Bu noktada numaraları değerlendirebilirsiniz. 3 numara bebek bezi veya 2 numara bebek bezi gibi çeşitler arasından hangisine ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz.

Boyutlar

Büyük bebek bezlerinin daha rahat olduğu gibi yanlış bilinen durumlar vardır. Büyük bebek bezleri bezin kalitesinde düşüşe yol açabilir. Bez kaliteli diye alıp kullanırken sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bebeğin bedenine uyumlu olmayan bezler huzuru ve konforu sağlayamazlar. Büyük bebek bezleri gereken yerlerden bantlanamaz. Bu durum bebek bezinin kenar kısımlarında hava girmesine yol açar. Hava alan bebek bezlerinde kaymalar olur ve kötü bir görünüm ortaya çıkar.

Bedene tam oturan bebek bezi, bebekler ne kadar hareket ederse etsin kuruluğunu sergilemeye devam eder. Bebeğin altı geç saatlere kadar değiştirilmese bile bebeğin cildinde sorun oluşmaz. Kalıp olarak üzerine tam oturan bezler bu açıdan büyük bir öneme sahiptir. Aynı zamanda bu tür bezler sızıntı veya taşma gibi problemlere yol açmazlar. Bebekler ortalama olarak dördüncü aylarından sonra hareketlenirler. Hiç yerinde durmayan, hareket eden ve emekleyen bebekler için bezin cildi tahriş etmemesi gerekir.

Boy ve Kilo

Bebek bezlerinin daha verimli hale gelebilmesi için bebek boy ve kilosuna uygun üretilmeleri söz konusudur. Bu sebeple, bebeğinizin vücut ölçülerine uygun olan bezleri kullanmalısınız. Eğer bezi stok yaparak fazla sayıda alıyorsanız kilo ve boy artışı gibi detayları atlamamalısınız.

Bebek bezinin fazla küçük veya fazla büyük olmaması önemlidir. Her zaman ideal olan boyutları kullanmaya özen göstermelisiniz. Böylelikle en iyi verimliliği elde etmiş olursunuz. Bebeğinizin rahat edeceğini düşünerek daha bol olan bedenleri satın almamalısınız.

Fiyatlar

Bebekler sık sık tuvalet yaparlar. Daha sık beslenen bebeklerde vücutlarının sıvı birikim oranları yükselir. Bu sebeple, ilk aylarda bebek bezi değişiminin fazla olmasından dolayı bezi bu duruma göre satın almanızda fayda olacaktır. Böylelikle bütçenize uygun alışveriş yapmış olursunuz. Bebek bezlerinin içerisinde değişken fiyat seçenekleri vardır. Birçok farklı bebek bezi markası farklı fiyatları sizlere sunar.

Yeni bir bebek bezi satın alacağınız zaman yalnızca fiyatlara bakarak hareket etmek yerine ürünün kalitesini de incelemelisiniz. Ucuz diye kalitesiz ve işlevsel olmayan bir ürünü asla tercih etmemelisiniz. Bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha hassas olduğundan dolayı seçeceğiniz tüm ürünlerin sağlıklı ve güvenilir olmasına özen göstermelisiniz.

Geceleri bebeklerin daha az uyanması onların daha mutlu ve sağlıklı olarak uyanmalarına yol açar. Bebek bezinin verebileceği rahatsızlık sebebiyle sık sık uyanmaları istenmeyen sorunları beraberinde getirebilir. Sizler de bu tür detaylara dikkat ederek bebeğiniz için en ideal bezlere erişebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.