Aşk Nasıl Yaşanır

Sevgililer Gününe az zaman kalmışken, sizler için aşk nasıl yaşanır sorusunu araştırdık..

Sağlıklı bir ilişkiye sahip olan insanlar ilişkisi olmayan insanlara göre daha uzun yaşarlar. Birliktelikleri olan insanların zorluklarla baş etme yolu, hayata bakış açıları daha farklı ve daha kolaydır.

Aşk olmadan dünya çekilmez bir hal alırdı değil mi? Hiçbir şeyin anlamı kalmaz, güzelliklerin görünmezliği ortaya çıkardı. İlişkide orta noktada buluşmak, birlikteliğin önemi anlamak için işte size altın değerinde maddeler:

Önce kendinize sonra ilişkinize bakın
Fiziksel sağlığınız için ilk önce vücut temizliğine dikkat edin daha sonra dengeli beslenin ve egzersiz yapın. Duygusal sağlığınız için de keyif alabileceğiniz etkinlikler yapın, size iyi gelen insanlarla görüşün.

İçinizden geldiği gibi davranın
Duygularınızı ve düşüncelerinizi net bir şekilde partnerinizle paylaşın, İçinizden geldiği gibi davranın. Sarılmaktan, dokunmaktan korkmayın, çekinmeyin. Sevginizi belli edin tabii ama onu sıkmadan…

Birlikte etkinliklere katılın
Sinema, tiyatro, konser, müzikal gibi keyifli etkinliklere katılın. Alışverişe gittiğinizde partneriniz için kıyafetler seçin ve onu mutlu edecek güzel sözler söyleyin. Birlikte olduğunuz ortamlarda anın tadını çıkartın.

Cinselliğinizi yaşayın
Hangi yaşta olursanız olun kendinizden vazgeçmeyin. Evdeyken bile güzel kıyafetler giyin kendinizi güzel gösterin ve güzel hissedin. Fiziksel, duygusal ve cinsel yakınlığınızı en tepe noktada yaşayın. Evlenince coşkunun biteceğini düşünmeyin. Aksine evlendikten sonra coşkunuz, birlikteliğiniz daha farklı boyutlara kayacağı için ilişkinizi daha rahat ve özgür yaşayacaksınız.

Kendinize ait zamanlarınız olsun
Bireysel olarak kendiniz için ve ilişkiniz için olan alanları birbirinden ayırt edin. İyi bir ilişkide bireyler, hem kendi başına hareket edebilmeli hem de partneriyle birlikte hareket edebilmelidir.

Sorumluluklarınızı unutmayın
Partneriniz ile aynı evi paylaşıyorsanız eğer ev işlerini bölüşün. İkinizin de yapacağı işler olsun bu şekilde hem yaşayacağınız ortamı birlikte güzelleştirirsiniz hem de birbiriniz için öneminiz artar.

Doya doya tartışın!
Tartışmak kavga etmek demek değildir. Sadece fikirlerin, beklentilerin farklı olması ve birbirine uymamasından dolayı o konuyla ilgili fikir birliğine varılması demektir. Tartışırken birbirinizi suçlamayın. Sadece karşılıklı olarak birbirinizin ne hissettiğini ve düşündüğünü anlamaya çalışın ve bunun için özen gösterin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.