Amarant Tohumu Faydaları Kullanımı

Amarant tohumu 400’den fazla türü ve 3 metreye kadar uzayabilen boyuyla aslında bir süs bitkisi olarak biliniyor. Kökeni Mayalar, Aztekler ve Inkalara dayanan ve ana besin olarak kullanılan ve önemli bir şifa kaynağı olan amarant diğer adıyla horozdibi, kinoadan sonra en yüksek protein oranına sahip. İçinde barındırdığı zengin mineraller ve vitaminlerle de sıkça tercih edilmeye başlanan amarantın iyi bir kalp koruyucu olduğu da belirtiliyor. Ayrıca kan şekerini dengeliyor ve sahip olduğu lif oranı sayesinde de tok kalmanıza yardımcı oluyor.

Amarant Tohumu Faydaları Kullanımı

Amarant tohumlarını kullanarak birbirinden nefis salatalar, pilavlar yapmanız mümkün. Haşlama mantığıyla pişirebilir, afiyetle tüketebilirsiniz.

Ayrıca amarant unu da mevcut. Amarant unu, amarant tohumlarının öğütülmesinin sonucunda elde ediliyor. Bu unu ekmeklerinizin içinde kullanarak daha proteinli ve besleyici bir hale getirebilirsiniz

Amarantın Bitkisinin Faydaları

Protein değeri oldukça yüksektir. Özellikle hayvansal protein almadan beslenen insanlar için şahane bir alternatif olmasıyla ünlü bu besinin 100 gramında 3,8 gram protein bulunuyor. Bitkisel protein anlamında tam bir hazine.
Bunun yanında içinde kalsiyum, potasyum ve yüksek miktarda lif bulunduruyor.
İçeriğindeki lif sayesinde düzenli ve gereken miktarda kullanıldığında bağırsak sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesine de yardımcı oluyor.
Glutensiz bir besin. Bu nedenle çölyak hastalarının ve glutensiz beslenme düzenine giren insanların gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri ürünlerden biri.
Kötü kolestrolü düşürücü etkisi var.
İçinde kanserle savaşmaya yardımcı olan Skualen denen bir madde bulunuyor. Bu madde kanserle savaşta önemli rol oynar. Özellikle amarant yağında fazla bulunan bu maddenin kanseri önlemeye yardımcı olduğu biliniyor.
Diyabet hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bu besin özellikle hipergliseminin önlenmesine de yardımcı oluyor.
İçinde yüksek miktarda kalsiyum bulunduğu için kemiklere iyi geliyor, kemik erimesi gibi hastalıkların oluşumunu engelliyor ve tedavisine yardımcı oluyor.
Tok tutma özelliği bulunduğu için diyetlerde kullanılıyor ve zayıflamaya da yardımcı oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.