2020 nin mobilya trendleri

Hotelya, 2020 yılının dekorasyon trendlerini açıkladı. Yeni yılda mobilya dekorasyonunda konfor ve işlevsellik ön planda olacak. Doğallık yine revaçta olurken, geometrik formlara sahip mobilyaların yer aldığı dekorasyon tarzlarını daha çok göreceğiz.

2020 yılı, belli bir konsepte göre tasarlanmış özgün ve detaylarla zenginleştirilmiş mobilyaların mekânlara damga vuracağı bir yıl olacak. Mobilyaların maksimum düzeyde konfor gözetmesi, dinlenmeye yönelik tasarlanması önem taşırken; huzur ve dinginliği yansıtan renk, malzeme ve detayların kullanılması da öncelikler arasında yer alacak. Sadeliğin ön planda olduğu, işlevselliği önemseyen 2020 yılı dekorasyon trendlerinde doğallığın yanı sıra geometrik formlar da revaçta. Mekânda denge oluşturmak için bu formlara sahip mobilyalar dikkat çekçi bir şekilde merkezi veya tekil olarak kullanılacak.

2020’nin kralı klasik mavi

2020 dekorasyon trendlerine göre mobilya ve dekorasyon ürünlerinde en çok göreceğimiz renklerin başında mavinin tonları geliyor. Bu yılın canlı renkleri yerini mat ve pastel renklere bırakırken, pastel pembe, su yeşili ve özellikle doğal mavi tonları moda olacak. Klasik maviyi özellikle aksesuarlarda, yastık ve örtülerde çok sık göreceğiz.

Dekorasyonda 2020 malzeme trendleri ahşabı gösteriyor

Her zaman favori olan ahşap, bu sene de sıkça kullanılacak bir malzeme olarak karşımıza çıkacak. Ahşabın ham halini de tasarımlarda sıkça göreceğiz. Metallerde ise pirinç ve krom kullanımı ön planda olacak. Bu malzemelerin ayrı ayrı kullanıldığı tasarımlarla beraber metalin, doğal ahşabın veya mermerin kombine edildiği birçok mobilya tasarımı hayatımızın içerisindeki yerini alacak. Kumaşlarda kadife modası yerini koton ve kadife satene bırakırken, tamamlayıcı olarak siyah beyaz desenlerin kullanılacağı bir yıl olacak. Ahşabın sıcak görünümünün tam aksine beton malzemenin de dekorasyonda kullanıldığı görülecek. Özellikle ham olarak kullanılan beton mobilyalar daha çok dekorasyon öğesi olarak mekânı tamamlayan bir obje olarak yerini alacak. Farklı formalara sahip bu ürünler dikkat çekici bir şekilde merkezi veya tekil olarak kullanılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.