Hatice Gökçe 2022 Sonbahar Kış Yenidoğan Koleksiyonu

Sadece bir giyim koleksiyonu değil, şık bir manifesto ile karşımıza çıkan Tasarımcı Hatice Gökçe, 2022 Sonbahar Kış Sezonu için Bayburt Bölgesine özgü ehram kumaşından ve geri dönüştürülmüş akrilik elyafı Acrycycle’dan Fashion Week Istanbul için herkesin uzun yıllar giyebileceği bir koleksiyon hazırladı.

Hatice Gökçe Yenidoğan 2022 Sonbahar Kış koleksiyonu ile adeta yünün geçmişi, şimdisi ve geleceği buluşuyor. Ehram kumaşı ile geçmişe olan saygısını, %100 doğal ve saf yün içeren İpekiş’in ürettiği kumaşıyla günümüze olan bağlılığını ve geleceğin elyafı Acrycycle ile geleceğe olan umudunu tüm dünyaya duyurmak isteyen Hatice Gökçe, bu koleksiyonuyla doku ile olan sonsuz aşkını da bir kez daha bizlere gösteriyor.

Bilinçli, saygılı ve çevresine daha duyarlı yeni jenerasyonun enerjisini ve beklentilerini her zaman çok ilham verici bulan Hatice Gökçe, her bir tasarımına bir de kimlik kartı ekleyerek bu beklentileri etkin bir çözümle karşılıyor. Bu konu kendisine sorulduğunda; ‘’Kendimi bildim bileli çevreme, tabiata kısaca dünyamıza karşı hep çok duyarlı olmuşumdur. Tekstil sektörünün dünyayı kirleten ikinci büyük sektör olduğunu bilmek beni her zaman daha çevreye duyarlı tasarımlar ve üretim yaptırmaya yöneltti. Bu koleksiyon ile bu hayalimi tamamen gerçeğe dönüştürüyorum. Bu kartla kumaşı kimin dokuduğu, ipliği kimin ürettiği, dikimi kimin gerçekleştirdiğini görebiliyorsunuz’’ diyerek anlayışını özetliyor.

Koleksiyon tasarımcının isteğiyle Moi Shoes tarafından kadınlar için tasarlanan el yapımı düz babet ayakkabıların bu koleksiyona özel, erkekler için elde üretilen parçalarıyla tamamlanıyor.

Makyajı Andrea Sheenan’ın, saç tasarımını Yıldırım Bözüyük’ün, styling’i Nur Eda İşbilir’in yaptığı koleksiyonu Erdi Doğan fotoğrafladı. Mert Şen’in koleksiyon film görüntülerini çektiği ve Ozan Kıymaç’ın edit ederek tanıtım filmini oluşturduğu Yenidoğan koleksiyonu el emeğine, zanaatkarlığa ve çevreye olan saygısını şık bir yaklaşımla gösteriyor.

Renkleriyle desenleriyle ve kesimleriyle çokça dikkat çeken parçalardan oluşan koleksiyonda pelerinler, dantel gömlekler, çift taraflı giyilebilen kaftan ve ceketler, manşetli pantolonlar göz alıyor. Zamansız ve cinsiyetsiz diyebileceğimiz tasarımlar bir yandan da kadın erkek ayrımı yapmaksızın, fonksiyonalite ile şıklığı, geçmişe olan saygıyla günümüz modasının heyecan verici tavrını birleştiren akıllı ürünler peşinde koşan bambaşka bir jenerasyonu hedefliyor.

Hatice Gökçe Yenidoğan 2022 Sonbahar Kış koleksiyonu tanıtımı 16 Nisan Cuma günü saat 12:45’de www.fashionweek.istanbul adresinde canlı olarak izleyebilirsiniz.

“İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG),  Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından desteklenmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.