Fashion Week İstanbul İkinci Gününü Geride Bıraktı

Fashion Week Istanbul ikinci gününü de birbirinden yaratıcı şovlarla geride bıraktı.

Fashion Week Istanbul, ikinci gününde podyumu tasarımcı Özlem Erkan’ın “AMA” adlı koleksiyonu ile açtı. Günün ikinci şovuna ev sahipliği yapan Mert Erkan ise, “Hedonizm” felsefe akımından ilham aldığı koleksiyonunun çekimlerini Ortaköy’deki Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda gerçekleştirdi. İklim değişikliğinin dünya üzerindeki canlı yaşamına etkisine dikkat çekmeyi amaçlayan Çiğdem Akın’ın “Zöhre” adlı koleksiyonunda ise doğal yün kumaşlar ve toprak tonları hakimdi.

Sürdürebilirliği tasarımlarına yansıtan bir diğer tasarımcı Niyazi Erdoğan da son dönemde yaşanan iklim değişikliğinden yola çıkarak koleksiyonunu moda severler ile buluşturdu. Erdoğan ilhamını bu sezon şehre rengini ve zarafetini veren İstanbul çiçeklerinden aldığını belirtti. LUG VON SIGA’nın kurucusu ve kreatif direktörü Gül Ağış, “TIMESCAPE” adlı koleksiyonuyla zaman algısına odaklanarak, eskiyle yeninin, geçmişle geleceğin, yavaşla hızlının arasındaki bağlantıyı sorgulayarak karşımıza çıktı. Nihan Peker, papatyalardan ilham alarak hazırladığı, elbiselerin her birine ekibindeki kadınların adını verdiği ve annesine ithaf ettiği koleksiyonuyla Fashion Week Istanbul’da yerini aldı. İlhamını çocukluğunun geçtiği 60’lı ve 70’li yılların Kalamış’ından alan Mehtap Elaidi, “#KALKHEDONRIVIERA” adlı koleksiyonunda, çizgili desenler, halat detayları, lacivert ve beyazın birlikteliği, yelken kumaşını andıran kumaşlar ve denizci temasını tasarımlarına başarılı bir şekilde yansıttı.

Fashion Week Istanbul Dell Technologies ana sponsorluğu ve Altier Academy, Swissotel Bosphorus ve Onedio tedarik sponsorluğunda gerçekleştirilmektedir.

Fashion Week Istanbul Haberleri için TIKLAYINIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.