Evde Keyifli Vakit Geçirmenizi Sağlayacak 5 Uygulama

Corona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken insanların da yaşamlarında bir takım değişimlere neden oldu. Şöyle ki salgının yayılması adına alınan önlemlerin başında insanların evlerine kapanması geliyor. Eve kapanmak zorunda kalan insanlar, vakitlerini kaliteli geçirmek için telefonlarında kullanmak üzere alternatif uygulamalara yöneldi. Telefon kullanırken sürekli aynı uygulamaları kullanmak can sıkıcı olabiliyor. Bu sıkıntıyı en aza indirmek için faydalanacağınız uygulamalar hakkında bilgi edinmek isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Evde geçireceğiniz karantina günlerini sıkılarak geçirmek yerine eğlenceli uygulamalara sahip olarak geçirebilirsiniz. Oyun oynamak, film, dizi seyretmek gibi eğlenceli kaynakları da bir süre sonra sıkıcı olabiliyor. Bu aşamada kendinizi geliştirebileceğiniz ve faydalı olacak uygulamalardan yararlanabileceğiniz uygulamalar vardır. Bu uygulamalar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Karantina döneminde faydalı vakit geçirebileceğiniz 5 mobil uygulama

Ablo
Words of Wonders
Busuu
Duolingo
TED

Ablo

modahaber ablo

MassiveMedia tarafından geliştirilen Ablo uygulaması ile beraber insanlarla iletişimde kalabilir ve sohbet ederek boş vakitlerinizi eğlenceli geçirebilirsiniz. Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri de farklı dilde mesaj atanların mesajlarını Türkçe bir şekilde okuyabiliyor olmanızdır. Mesajınızı da Türkçe yazabilir ve karşı tarafa çevirerek gönderebilirsiniz. Ablo uygulaması ile beraber görüntülü aramaları canlı olarak da gerçekleştirebilir ve sevdiklerinizle ya da yeni tanıştığınız kişilerle iletişimde kalabilirsiniz.

Words of Wonders

modahaber words of wonders

Fugo Games tarafından geliştirilen Words of Wonders boş vakitlerinizde kelime dağarcığınızı genişleteceğiniz kaliteli bir oyundur. Oyunda çeşitli kelimeleri bulmaya çalışacak ve görevi tamamladığınızda farklı bir seviyeye geçeceksiniz. Words of Wonders oyununun her bir seviyesinde dünyanın farklı bölgelerine seyahat edecek ve bölümü tamamladığınızda o bölge ile ilgili çeşitli bilgiler öğreneceksiniz. Bu sayede hem kelime bilginiz artacak hemde genel kültürünüzü geliştireceksiniz. Oyunda kelimeleri bulamadığınızda joker hakkınızdan faydalanabilirsiniz.

Busuu

modahaber busuu

Karantina günlerini kendini geliştirerek geçirmek isteyen kişiler için son derece uygun olan Busuu uygulaması ile günde sadece 10 dakika pratik yaparak 12 farklı dilden birini seçerek öğrenebilirsiniz. Busuu uygulamasında bulunan diller, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Japonca, Portekizce, İtalyanca, Rusça, Çince, Arapça, Türkçe ve Lehçe. Hatta bu dilleri turistik veya iş amacıyla bile çalışmanız mümkün oluyor.

Duolingo

modahaber duolingo

Yeni bir dil öğrenerek boş vakitlerini verimli geçirmek isteyen kişiler için son derece kaliteli bir uygulama olan Duolingo, dil öğrenmek konusunda en çok indirilen uygulamalardandır. 4,7 puanı ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran Duolingo, İngilizce başta olmak üzere İspanyolca, Fransızca ve daha birçok dile ev sahipliği yapıyor.Yeni bir dil öğrenmek pek de kolay değildir. Bu nedenle sürekli pratik yaparak mevcut bilgilerinizi sabitlemeli ve bu esnada yeni kelimeler de öğrenmeye odaklanmalısınız.

TED

modahaber ted

TED Conferences LLC tarafından geliştirilen ve 4,7 puan alan TED akıllı cihazınızı olduğundan daha verimli hale getirecek. Uygulama mağazasında eğitim kategorisinde yer alan TED uygulamasını indirerek sunulan içeriklerden faydalanabilirsiniz. Konferansların Netflix’i olarak da adlandırılan TED uygulaması üzerinden konuşmaları ya da konferansları Türkçe altyazı şeklinde izleyebilirsiniz. Tıpkı Netflix’de olduğu gibi TED içeriklerini de çevrimdışı bir şekilde izlemek için akıllı cihazınıza indirebilirsiniz. TED uygulaması içerisinde çeşitli podcastler bulunuyor. Bunları da değerlendirerek eğlenebilirsiniz. Çeşitli konularda içeriklerin yer aldığı TED mobil uygulamasını akıllı cihazınızda tamamen ücretsiz bir şekilde akıllı cihazınızda kullanabilirsiniz.

Burada önerilen uygulamalar indir tarafından seçilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.