Çam Kozalağının Faydaları

Bilim insanı Hande Karagedik, geliştirdiği formül ile hem hastalara şifa sağlıyor hem de başarılarıyla ülkemizdeki diğer kadınlara ilham oluyor. Karagedik, çam kozalağının içinde bulunan yağların enfeksiyon ve soğuk algınlığını önlediğini söylüyor. Yeni olmaya başlayan kozalakların gastrit ve ülser ağrılarını hafifleteceğini belirtirken ayrıca mide hastalıkları tedavisinde de büyük faydaları olduğunun altını çiziyor.

Doktor Hande Karagedik

Aynı zamanda başarılı bir girişimci olan Hande Karagedik, çam kozalakları antioksidan bakımından zengin olduğu ve kanı temizlemekte faydalı olduğunu vurguluyor. Çam kozalağının kaynatılıp gargara yapıldığında da diş eti enfeksiyonuna iyi geldiğini söylüyor. Yüz yıllar boyunca çam kozalağının Sibirya ve Uzakdoğuda’da mucize bir ilaç olarak kullanıldığını ifade eden Karagedik, en dikkat çekici faydalarından birinin de antikor üretimini arttırması olduğunu belirtiyor.

Hande Karagedik, bilimsel araştırmaların sonucunda ürettiği eşsiz ürünüyle geçen sene İngiltere’den Royal Academy of Engineering ödülüne layık görülerek uluslararası bir başarı elde etti. Türkiye’deki girişimci kimliği ile başarılarına devam eden Karagedik, başarısının sebebini çam kozalağının faydalarına bağlı olduğunu vurguluyor. Çam kozalağının anti-viral, anti tümör ve anti-bakteriyel özelliklere sahip olduğuna vurgu yapan Karegedik, kolesterol plaklarını giderdiğini kan kanallarını, profilaktik varisleri ve aterosklerozu açtığını da ifade ediyor.

Işık Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak Mikrobiyoloji dersi veren, 2012 yılından itibaren görev aldığı bilimsel çalışmalar neticesinde SCI, SSCI, Arts and Humanities kapsamında bulunan dergilerde 5 makalesi, uluslararası diğer hakemli dergilerde 2 adet makalesi ve 13 uluslararası bildirimi bulunan ve son olarak Hamata adlı şirketi kuran girişimci Dr. Hande Karagedik çalışmaları ile Türkiye’yi ve Türk kadınını en iyi şekilde temsil ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.