adidas 2022 FIFA Dünya Kupası Resmi Maç Topu: Al Rihla

ADIDAS’TAN FIFA DÜNYA KUPASI 2022™ YENİ RESMİ MAÇ TOPU: AL RIHLA

adidas al rihla futbol topu 

  • adidas’ın FIFA World Cup™ için ürettiği 14. top, en yüksek oyun hızlarını desteklemek için her havalanışta diğer Dünya Kupası toplarından daha hızlı hareket ediyor.

 

  • Al Rihla’nın net satışlarının %1’i, sosyal değişimi yönlendirmeye yardımcı olmak ve dünya çapında futbol topluluklarını desteklemek için “Common Goal” hareketine gidecek.

 

  • Al Rihla, adidas’ın yeni eşitlik odaklı girişimler başlatacağı 10 şehri ziyaret ederek dünyanın dört bir yanındaki futbolcular için bir olasılıklar yolculuğunu başlatıyor.

adidas al rihla futbol topu

adidas, Katar 2022™ FIFA Dünya Kupası Resmi Maç Topu Al Rihla‘yı tanıttı. adidas’ın FIFA Dünya Kupası için yarattığı 14. top olan Al Rihla yerden her yükselişinde diğer Dünya Kupası toplarından daha hızlı hareket ettiği için en yüksek oyun hızlarını desteklemek üzere tasarlandı.

adidas Futbol Grafikleri ve Hardwear Tasarım Direktörü Franziska Loeffelmann, “Oyun hızlanıyor, hızlandıkça doğruluk ve uçuş kararlılığı kritik önem kazanıyor. Yeni tasarım, topun havada ilerlerken hızını önemli ölçüde daha yüksek tutmasını sağlıyor. Sporun en büyük küresel sahnesi için, bugüne kadarki en hızlı ve en doğru Dünya Kupası topunu yaratarak radikal yeniliklerle imkansızı mümkün kılmak için yola çıktık” dedi.

adidas laboratuvarlarında, rüzgar tünellerinde ve sahada veri ve titiz testler kullanılarak içten dışa tasarlanan Al Rihla, kısmen yeni panel şekli ve yüzey dokuları sayesinde oyun alanında en yüksek düzeyde doğruluk ve güvenilirlik sağlıyor.

CRT-CORE – Maksimum şekil ve hava tutma ile geri tepme doğruluğu, en yüksek oyun hızı ve hassasiyeti için hız, doğruluk ve homojenlik sağlayan topun kalbi ve ruhunu oluşturuyor.

SPEEDSHELL – Makro ve mikro dokular ve yüzey kabartma sayesinde doğruluğu, uçuş stabilitesini ve sapmayı artıran yeni 20 parçalı panel şekline sahip dokulu PU kaplama.

Top tüm bileşenler gözden geçirilerek ve merkezi çevreleyerek tasarlandı. Al Rihla, aynı zamanda sadece su bazlı mürekkepler ve yapıştırıcılar kullanılarak yapılan ilk Dünya Kupası topu.

al rihla futbol topu

Sedefli bir arka plan üzerinde yer alan cesur, canlı renkler ve grafikler, Katar kültüründen ve oyunun giderek artan hızından ilham alıyor. Top altyapıdan elit seviyelere kadar dünyanın dört bir yanındaki oyuncuları ve futbol taraftarını heyecanlandıracak bir renk yelpazesini ortaya çıkarıyor.

Arapçada “yolculuk” anlamına gelen Al Rihla’da bölgenin kültüründen, mimarisinden, ikonik teknelerden ve Katar bayrağından esinlenildi. Lansman aynı zamanda, Al Rihla‘nın, adidas’ın yerel topluluklar arasında spora erişimi ve eşitliği iyileştirmeyi amaçlayan bir dizi inisiyatif oluşturduğu dünya genelinde 10 şehre yaptığı yolculuğunun da başlangıcı kabul ediliyor.

Katar’daki yolculuğuna başlayan Al Rihla, Dünya Kupası harikaları Casillas ve Kaka’nın yanı sıra kadın yıldızlar Farah Jeffry ve Nouf Al Anzi ile birlikte dünyaya tanıtılacak. Sahada Katar, BAE, Suudi Arabistan, Mısır’dan gelecek vadeden kadın futbolcular ve Aspire akademisinden bazı yeni nesil genç oyunculardan oluşan çeşitli yeteneklerin yer aldığı bir karma da onlara katılacak.

Al Rihla, Suudi Arabistan’ın ilk kadın futbol ligi şampiyonu ve şu anda kalıcı bir tesisi olmayan Challenge FC’ye nakledilmeden, Riyad’da kalıcı bir fikstür olmak üzere bağışlanmadan önce lansman etkinliğinde özel olarak oluşturulmuş bir sahada çıkış yapacak.

Katar’daki lansman, Al Rihla’nın bir dizi amaçlı aktivasyon oluşturmak için dünyanın dört bir yanındaki yerlere seyahat ettiği bir olasılık yolculuğunun başlangıç noktası olacak. Her aktivasyon, Dubai, Tokyo, Mexico City veya New York gibi yerlerde yerel futbol topluluklarında yaşayanların erişim ve eşitlik endişelerine ışık tutmayı amaçlıyor.

adidas Futbol Genel Müdürü Nick Craggs, “adidas’ta sporun herkese ait olduğuna inanıyoruz ve küresel futbolcu topluluğumuz için erişim ve eşitliği iyileştirme konusunda kararlı ve aktif olduk. Bu taahhüdün bir parçası olarak, dünya çapındaki yolculuğunda Al Rihla, altyapı ve ötesinde kalıcı etki yaratmak üzere tasarlanmış aktivasyonlarla yerel toplulukları destekleyecek. Al Rihla nın net satışlarının %1’ini hareketi destekleyen, futbolu sosyal değişimi ve gençlerin yaşamları üzerinde anlamlı bir etkiyi yönlendirmek için bir araç olarak kullanarak Common Goal ile çalışmalarımızı sürdürmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Net satışlarının %1’i Common Goal hareketine bağışlanan Al Rihla, turnuvanın 92 yıllık tarihinde, dünya çapında yaşamları olumlu yönde etkilemek için fon toplamaya doğrudan katkıda bulunacak ilk Dünya Kupası topu.

Bu, adidas’ın marka inancından güç alan altyapı toplulukları için kalıcı bir değişim yaratmaya yönelik en yeni taahhüt.

2020’de marka, dünya çapındaki takımları ve futbol topluluklarını güçlendirmeyi amaçlayan; geçmiş, şimdiki ve gelecekteki girişimleri bir araya getiren, futbol aracılığıyla değişim yaratmaya kendini adamış yeni bir hareket olan adidas Football Collective‘i başlattı.

adidas World Cup Ball 2022 Pro 12 Nisan’a kadar yalnızca adidas.com ve adidas mağazalarında satışa sunulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.