Sudi Etuz 2021 Sonbahar Kış koleksiyonu

Şansım Adalı markası Sudi Etuz’un 2021 Sonbahar Kış koleksiyonu defilesi, Fashion Week Istanbul kapsamında, bugün internet sitesi üzerinden moda severlerin beğenisine sundu.

Koleksiyon Asya florasına, Türk mitolojisine ve Arcaden oyun dünyasına digital bir övgü niteliği taşıyor. Moda distopyası ile Şansım Adalı, 2021 Sonbahar Kış Koleksiyonu ile bizi bir “underground arcade” yolculuğuna çıkarıyor. Zihnimizi siber oyun dünyasına taşırken, renkleriyle bizi dijital gerçekliğe götürüyor. Şansım Adalı “En büyük hayallerimden biri yerel mirasımız rotalarından biri olan Asya’yı keşfetmek, modern kültürün derinliklerine gerçek bir yolculuk yapmaktı. Pandemi, fiziksel olarak bunu deneyimlememize engel olsa da, Sudi Etuz bu hayali kendi dijital yolculuğunu icat ederek gerçekleştiriyor.” dedi.

Kültürlerarası bir elçi niteliği de taşıyan koleksiyon, Türk mitolojisindeki Orta Asya kültürlerinin izlerini harmanlıyor. Antik Türk kültüründe, dünyanın bir ya da daha fazla ejderha tarafından döndürüldüğü yani “evrildiği” düşünülürdü. “Kainat, var olan her şeyin tümü” anlamını tasıyan ‘Evren’ sözcüğü de etimolojik olarak kökenini ejderha (eviren ) kelimesinden almıştır.

Sudi Etuz, Asya coğrafyasından bize taşınan tüm bu tarihi öğeleri Türk kökenli bir katman halinde koleksiyona taşıyor. Yer altı oyunlarından, Japonya’nın simgesi Sakuralara (kiraz çiçeği), Aikido hareketlerinden evreni temsil eden ejderhalara kadar Asya desenleri Türk mitolojisi ile harmanlanarak koleksiyonda hayat buluyor.

Sudi Etuz 2021 Sonbahar Kış koleksiyonu; yumuşak el örgüsü üstler, geniş kesim paçalar, “oversize” kalıpta %96 geri dönüştürülmüş kumaşlardan sürdürülebilir denim pantolonlar, kimono puf montlar, maksi boy “oversize” kabanlar, ipek baskı gömlekler ile markanın sokak modası tarzını akıllı hazır giyim tasarımlarıyla birleştiriyor. Markanın kişiselleştirilmiş “street couture” dokusunu hazır giyimle birleştiren koleksiyon, Sudi Etuz “leisure” hissini dijital efektlerle veriyor.

SUDİ ETUZ ÜÇLEMESİ

Sudi Etuz 2021 Sonbahar Kış koleksiyonunu bir moda filmi ile sunuyor. Sudi Etuz’un daha önceki koleksiyonlarında yer alan Çiçek Pasajı, Unkapanı Plakçılar Çarsısı’ndan sonra Şark Han ile lokal mekan seçimi üçlemesiyle dikkat çeken film, başarılı sanatçı Koray Birand yönetiminde, Calling Mag sanat yönetimi, Oğuz Erel’in stil danışmanlığı ile hayata geçti. Saç tasarımında No:21, makyajda ise M.A.C imzaları görüldü. Çekimleri Eminönü Şark Han ve arcade salonunda gerçekleştirilen film, Sudi Etuz’un digital vizyonunun bir parçası olarak 3D ve “Cgi” dünyasını, gerçek dünyayla bir araya getiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.